OI “Lisac”2016-11-17T11:51:16+00:00
Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /customers/b/b/a/sigze.org/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859 Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /customers/b/b/a/sigze.org/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859 Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /customers/b/b/a/sigze.org/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859

Odred izviđača Lisac

 

OI Lisac je osnovan 1971.godine pod nazivom OI „Vladimir Nazor“ u istoimenoj Osnovnoj školi. 1997.godine na prvoj poslijeratnoj skupštini dobija sadašnji naziv po planini Lisac koja se nalazi na visini od 1012m/nmv na području općine Zenica.

 Odred broji oko 150 djece različitog uzrasta te 8 aktivnih predvodnika i 6 vodnika koji su raspoređeni u 4 čete/škole. Starješina odreda je Lejla Sarajlić, a načelnik Dino Brljevac.

Odred je u toku prethodnih godina održavao niz raznih aktivnosti i akcija za djecu i mlade poput „Sportskog dana“, „Pčelarstva“,“Tečaja metodike rada“…

Jedinice OI Lisac

Četa izviđača Mak Dizdar

Flamingosi

Mi smo vod Flamingosi. Vesela, razigrana i društvena ekipa uvijek spremna na nove avanture i izazove. Prvi put smo se okupili u 9. mjesecu 2013g. Naš vod broji 6 stalnih članova, a to su Lejla Pašanbegović, Ilma Valentić, Edna Tuzlak, Adna Kovačević, Lejla Begić i Ajla Huseinspahić.
U početku je za sve nas to bilo novo iskustvo i novi period koji ce nam ostati urezan u sjecanju do kraja života.
vodnik Leona Lučić

Četa izviđača Skender Kulenović/ Edhem Mulabdić

vodnik: Elma Pašalić

Četa izviđača Miroslav Krleža

prirodnjaci

prirodnjaci3
Jato “PRIRODNJACI” broji 14 članova, uzrasta od 10 godina.U izviđače su se priključili u mjesecu februaru isključivo zbog želje za istraživanjem u prirodi i zbog upoznavanja novih prijatelja.Sastanke održavamo utorkom u 13;45 u prostorijama Osnovne škole “Hasan Kikić”.Sastanke započinjemo nekom novom igrom,zatim prelazimo na tumačenje znanja iz izviđačkog programa.Sastanke završavamo izviđačkom pjesmom i izviđačkom igrom.Naši mali “PRIRODNJACI” nestrpljivo čekaju svaki slijedeći sastanak.
vodnik: Ajla Mujezinović i Erna Kubat

VodPlaninke
Pjevušeći himnu vatri mali vod koji broji 5 dvanaestogodišnjakinja za sebe su smislile ime “PLANINKE”.U izviđače su se također priključile u februaru sa željom da se upoznaju sa novim načinom života u prirodi i da steknu nove prijatelje.Sastanke održavamo petkom u 13;45 u prostorijama škole “Hasan Kikić”.Sa “PLANINKAMA” izučavamo razne vrste čvorova kao i ostale izviđačke teme.Sastanke završavamo njihovom omiljenom izviđačkom igrom-MARAMOM
vodnik Hana Halač

Vod “Krejzovci” broji 14 clanova uzrasta od 12-14 godina. Sastanke odrzavamo subotom u 12 sati u prostorijama SIGZ-a. Savladali su osnovne izvidjacke discipline: signalizacija, cvorovi, putni znakovi, rad sa busolom, a u narednom periodu u planu je upoznavanje sa topografijom.
vodnik: Dalila Dvizac
Vod “Kokice” broji 8 clanova uzrasta 14-16 godina. Sastanke odrazavamo utorkom u 18:00 h u prostorijama SIGZ-a. 2014. i 2015. godine proglaseni su najboljim vodom u odredu izvidjaca “Lisac”. Stekli su znanje osnovnih izvidjackih disciplina, i ucestvovali su na mnogobrojnim akcijama i takmicenjima i ostvarili zapazene rezultate.
Dalila Dvizac
Neki-novi-klinci
“Neki mali klinci” postoji vec 4 godine,u tom periodu se mijenjao sastav ali i vodnik.Trenutno broji stalnih 11 clanova uz nekoliko manje redovnih clanova i u ovom sastavu djeluje preko godinu dana.Najmladji clan voda ima 7 godina a najstariji je punoljetan.Clanovi su prilicno aktivni i ucestvuju u vecini aktivnosti i projekata koji se organizuju u sklopu odreda i SIGZ-a.Naziv jedinice je nastao na malo neobican nacin,jedan starijo clan je upamtio pjesmu “Neki novi klinci” koja se pjevala kod logorske vatre na Borackom jezeru pa je predlozio da se jedinica zove “Neki mali klinci” po uzoru na Balasevicevu pjesmu.
vodnik: Maida Čizmić

Štab OI Lisac

Sarajlić Fejzić Lejla
Sarajlić Fejzić LejlaStarješina OI Lisac
Brljevac Dino
Brljevac DinoNačelnik OI Lisac

Aktivnosti OI Lisac

Plavo-žuti dani prijateljstva

By |January 7th, 2016|Categories: O.I. Lisac, SIGZE|

Danas su izviđači grada Zenice obilježili 25. Novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, akcijom „Plavo-žuti dani prijateljstva“ koja se održava po drugi put, a ima za cilj posjete nekom gradu u BiH od važnosti za [...]

Savez izviđača grada Zenica

Na skupštini SIOZ-a održanoj 28. 12. 2015. godine donesena je odluka o promjeni imena u Savez izviđača grada Zenica