Četvrti dan boravka naših polaznika „IKŠ-a“ i „Puta izazova“ pridružili su im se i učesnici prve smjene izviđačkog ljetovanja na Boračkom jezeru, ali to nije uticalo na odvijanje njihovih redovnih aktivnosti.
Odmah nakon obavljene jutarnje gimnastike, doručka i smotre, započeli su sa uređivanjem jarbolišta i završavanjem njihovih patenata.

Predavanja su počela malo kasnije pa se nisu stigli okupati na prvom kupanju, ali je drugo, poslijepodnevno kupanje nadoknadilo izostavljeno.

Tema prvog bloka predavanja bili su čvorovi za obe grupe, „Put izazova“ i „IKŠ“ sa našim predavačem Karlom Kolarom.

Jedna grupa ponavljala je ranije naučene, osnovne, čvorove, dok je druga grupa izrađivala je kartice na kojima su se nalazile slike čvorova, ali i njihova obajšenje, tj. gdje ih mogu koristiti, a koje mogu poslužiti za igru, ali i za učenje.

U poslijepodnevnim časovima jedna grupa nastavila je učiti o čvorovima sa Karlom, dok je druga grupa radila šatorizaciju sa Edom Husićem.

Današnji dan je bio poseban još po nečemu. Jednom od polaznika „IKŠ-a“ je bio rođendan, koji su svi zajedno proslavili uz mali poklončić i tortu kao element iznenađenja.

KZP je nastavljen u istom duhu, uz logorsku vatru, pjesmu i druženje.

U ovoj galeriji vam predstavljamo i neke od patenata koji su izradili naši polaznici “Puta izazova” i “IKŠ-a”. Uživajte!

Z-D-R-A-V-O!