U subotu, 13.02. 2016. godine je organizovan instruktorski projekat polaznice prošlogodišnjeg osnovnog tečaja za instuktore prvog stepena, Hane Drino čiji je menor Emir Serdarević Mire. Projekat je održan u prostorijama Saveza izviđača grada Zenice.Projekat je bio urađen na nivou odreda „Smet“ a učestvovalo je 10 vodnika i predvodnika

DANI OSNIVAČA je projekat koji je cilj imao da mladi vodnici i predvodnici nauče kako na zanimljiv i edukativan način proslaviti Baden Powell day. U sklopu projekta su urađene dvije radionice, gdje su se učesnici mogli podsjetiti biografije Robert Baden Powell-a i gdje su pravili pripreme za obilježavanje 22. februara za dvije starosne skupine članova ( mlađi izviđači i planinke i poletarci i pčelice). Takođe učesnici projekta su imali priliku iz prve ruke da nauče kako napraviti pravilnu pripremu sastanaka.

Podrška ovog projekta su bili: Starješina odreda Sead Mustafić, načelnica Belma Karić zatim Elmin Omeragić, Jasmina Eminić i Dino Švraka te predavači Denis Samardžić Bimbo i Zekerijah Avdić Zeko.