Četvrti dan… pronašli smo iznenađenje. Dan je započeo tačno u ponoć kada je naš instruktor Zeko postao stariji za jednu godinu. Školarci su upriličili rođendansko iznenađenje te mu uručili poklon koji su sami izradili na dekupaž radionici.
Prve zrake sunca su na snenim licima školaraca obasjale želju za novim iznenađenjima. Prvo tog dana bilo je pradavanje na temu igre i vodni sastanci sa instruktorom Denisom Samardžić Bimbom. Kako je predavanje održano na plaži, školarci su mogli uskladiti učenje, igru i kupanje.
Od poslijepodnevnog sunca, školarci su se skrivali u sjeni drveća dok su imali predavanje na temu pionirstva s instruktorom Draganom Ivanković. Ali kasnije se sunce skrilo od nas. Kiša se spustila na naš tabor i iznenadila nas sve. Uz zvuke udaranja kapljica kiše od limeni krov, održano je predavanje iz prve pomoći sa instruktoricom Ajlom nnnn, gdje su školarci mogli i praktično isprobati najvažnije elemente prve pomoći.
U večernjim satima školarci su po jedinicama prezentovali osmišljene vodne sastanke koje su dobili za zadatak od instruktora Denisa. Nakon uspješne prezentacija i savjeta instruktora Lejle i Zeke, školarci su evaluirali četvri dan izviđačke kadrovske škole, gdje su pozitivnim komentarima ocijenili dan uspješno.
Dan je počeo sa iznenađenjem a tako i završio. Iznenadnom šetnjom školarci su krunisali sve zgode tog dana.
Zdravo!