Prvi dan našeg izviđačkog druženja protekao je u upoznavanju, druženju, raspremanju stvari, ali i odmaranju od puta.
Ubrzo nakon što su se učesnici ovogodišnjeg „Puta izazova“ i „IKŠ-a“ smjestili raspoređeni su u jedinice/patrole/vodove u kojima će raditi i učiti svih 13 dana izviđačkog ljetovanja.
Učesnici „IKŠ-a“ su podijeljeni u 4 voda, te nemaju stalnog vodnika, već se svaki dan smjenjuju članovi patrole pokušavajući savladati vještine pravog vodnika, a u čemu će, nadamo se, i uspjeti.
Polaznici „Puta izazova“ su u nešto manjem broju, pa su stoga podijeljeni u dva voda. Vodnica prvog voda je Minela Delić, a drugog Maida Čizmić.


U želji da u potpunosti iskoriste svaku dragocijenu sunčevu zraku, završivši s prvim dijelom upoznavanja, uputili su se na plažu gdje su uživali u suncu i kupanju do 17:00 sati.
Po dolasku sa plaže, otišli su na zasluženu večeru.


U večernjim satima održana su i prva predavanja/radionice. Ovoga puta učili su o komunikaciji, i to na praktičnom primjeru prenošenja poruke od učesnika do učesnika. Na samom kraju radionice zaključili su kako danas postoje ozbiljni problemi u komuniciranju mladih ljudi općenito, te obećali kako će u budućnosti poraditi na tome.
Do novih aktivnosti učesnici „IKŠ-a“ i „Puta izazova“ šalju vam izviđački pozdrav sa sunčanog Boračkog jezera.
Z-D-R-A-V-O!