Sedmi dan…pronašli smo timski rad. U jutarnjim satima, školarci su krenuli sa radom u dva tima. Jedan tim je imao zadatak pripremiti tačku za KZP u kojoj su bili klovnovi a drugom timu zadatak je bila priprema modnih kreacija od materijala kao što su plastične kese, maramice i slično. Nakon ovih radionica s instruktoricom Lanom Delić, školarci su povećali sposobnosti rada u timu.
Timski rad se nastavlja kroz zadatke postavljene pred školarce, izraditi signalne zastavice, koje su kasnije iskoristili da bi ponovili već naučeno znanje iz signalizacije. Druga grupa bila je podjeljena u parove, a zadatak svakog para bila je priprema i paljenje vatre, ali jedino uz pomoć stvari koje mogu naći u prirodi i to u što kraćem vremenskom periodu. Sam izgled i paljenje vatre bio je ocjenjen od strane instruktora Zeke.


Poslijepodnevna aktivnost koja je ostavila mnogo utisaka na školarce bio je „Slatki izazov“ koji je pripremio štab škole pod budnim okom našeg strješine Lejle. Četri voda škole i učesnici naprednog instruktorskog stepena, imali su zadatak da pripreme kolače po receptu koju su dobili. Ekipe su imale zadatak da pripreme svoj stayling koji je bio početna ocjena u Slatkom izazovu. U komisiji su bile naše teta Senka, teta Goca i teta Mira, koje su pored ocjenjivanja pomagale učesnicima izazova da svoje recepte spreme što bolje. Kolače koji su bili gotovi i uz to lijepo izgledali ostavili smo kod našeg kuhara Jaska da se hlade dok žiri ne odabere pobjednika kojeg ćete saznati ali na svečanom zboru.


Poslijepodne obilježio je i dolazak izviđača iz Katalonije, koji će biti naši gosti narednih dana i koji će zajedno sa nama učestvovati u nekim od aktivnosti. Nadamo se lijepom druženju, novim prijateljstvima, a možda……i simpatijama.


Na večernjem zboru je upriličena svečana dodjela marama te simulacija davanja obećanja i zavjeta, a sve to u svrhu što uspješnijeg budućeg rada naših vodnika i predvodnika.
Na KZP-u tog dana, školarci su predstavili svoje kostime i tačke koje su pripremili uz pomoć Lane. Vješto su zabavili publiku i ostavili utisak na sve prisutne, a što je najvažnije da su se i sami zabavili. Vrijedni školarci su po vodovima spremili predstavljanje zemalja koje su dobili ranije i to Indija, Rusija, Japan i Bosna i Hercegovina. Štab je predstavio Brazil. Naši gosti iz Katalonije su predstavili svoju kulturu. Učenje nečeg novog o drugim kulturama i zemljama bilo je divno iskustvo. Sasvim je sigurno da taj KZP još dugo neće zaboraviti.
Mir i tišina u taboru označili su kraj još jednog ispunjenog dana za polaznike IKŠ-a.