Šesti dan…pronašli smo zabavu u tišini.
Odmah na jutarnjem zboru školarci su sa šutnjom krenuli s polaganjem vještarstva ‘Kurir’. Prvo predavanja šestog dana bilo je na temu „Izvještavanje i ocjenjivanje“ s instruktorom Miodragom Stanivuković, predsjednikom Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini. Ugostili smo i Edina Šarić, predsjednika Saveza izviđača grada Zenice, koji je održao predavanje iz topografije.
U poslijepodnevnim satima, Delić Lana je pomogola školarcima pripremiti tačke i kostime za KZP koji će se održati 19.08., zajedno sa izviđačima iz Katalonije.

U nastavku dana, školarci su prelazili adrenalinski park te se zabavili i nešto novo naučili na streličarstvu s instruktorom Draganom Ivanković Dangom. Nakon toga je uslijedilo predavanje na temu „Uloga i zadaci kadrova u osnovnim radnim i organizacionim jedinicama“ s instruktorom Denisom Dedajić.

Dan je uljepšala i upotpunila iznenadna svečana večera za sve polaznike IKŠ-a 2016. i Instruktorskog seminara I stepena. Večeru je pripremio štab škole i seminara te je posluživao iznenađene učesnike.
Bio je to divan način da se završi tihi dan u našem taboru.