Proteklog vikenda u organizaciji Saveza izviđača općine Zenica na Smetovima je održan trening za članove Saveza izviđača Zeničko-dobojskog kantona, pod nazivom “Svijet na dlanu” a tema seminara je bila formiranje mreže informisanja unutar Saveza izviđača Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekat je osmislila i u okviru svog insturktorskog projekta implementirala Lana Husagić, učesnica prošlogodišnjeg osnovnog instruktorskog tečaja 1. stepena u Kanjiži (Republika Srbija).

U ovom dvodnevnom boravku, osim zabave i druženja među učesnicima, prerađivale su se teme vezane za svjetski skautski pokret, način promocije u svjetskom skautkom pokretu, način djelovanja, a i vodila se rasprava o promociji i djelovanju Saveza izviđača u BiH.

Konačni cilj projekta je bio stvaranje prijedloga mreže za informisanje o svjetskim izviđačkim akcijama i mreže čiji je zadatak informisanje unutar Saveza izviđača u BiH kao i promocija izviđača u BiH. Konačni cilj je ostvaren i usvojena je strategija djelovanja mreže te su definisan način funkcionisanja mreže. Za koorinatora mreže izabrana je i koordinatorica projekta Lana Husagić, dok je na mjesto njenog zamjenika izabran Emir Serdarević