Jučer, 7. aprila u Zenici je održana smotra Saveza izviđača grada Zenica i tradicionalno izviđačko takmičenje „U susret proljeću“, koje je okupilo preko 400 izviđača iz regije. Takmičenje je podjeljeno u tri kategorije: državno, gradsko i takmičenje za poletarce i pčelice.
 
Takmičenje za poletarce i pčelice okupilo je oko 30 najmađih članova koji su bili raspoređeni u 5 ekipa. Prvo mjesto je osvojila ekipa Haraka Marafiki iz OI Smet.
 
Na takmičenju gradskog nivoa učešće je uzela 21 ekipa. Teće mjesto osvojila je ekipa Saso mange 1 OI „Smet“, drugi su bili Zmajevi iz OI „Zmajevac“ Zenica dok su prvo mjesto zauzeli Šumski prijatelji iz OI „Lisac“.
Na državnom takmičenju učešće su uzele 34 ekipe iz 17 gradova: Prijedor, Distrikt Brčko, Konjic, Rakovica, Tešanj, Sarajevo, Mostar, Jablanica, Hrasnica, Nemila, Doboj Istok, Stolac, Banovići, Vareš, Topčić Polje, Ilijaš i Novi Pazara (R Srbija). Treće i drugo mjesto pripalo je ekipama iz Brčko Distrikta Kota 96 i Weldmag dok je prvo mjesto osvojila ekipa Šefice iz OI Zvijezda Vareš.
 
Pobednicima i svim ekipama čestitamo na učešću i zahvaljujemo na dolasku. Do naredne godine izviđački pozdrav: Z-D-R-A-V-O!