Proteklog vikenda je u prostorijama Saveza izviđača grada Zenica održana radionica na kojoj su nam učesnici Foruma mlađih brđana u Beogradu (februar, 2016) Dino Švraka, Haris Baručija i Lana Husagić prenijeli svoje stečeno znanje i iskustvo, kroz 3 odabrane teme: Planiranje događaja, Međunarodna dimenzija i Izviđačka DNK.

Radionicu u sklopu teme o međunarodnoj dimenziji je upotpunila i Nerdžis Čaplja, predstavivši  svoje putovanje na međunarodnu izviđačku aktivnost „ Istraživanje islama u izviđaštu“ koje se u martu odvijalo u Turskoj, gdje je otputovala zajedno sa Ademirom Maličbegovićem, predstavljajući Savez izviđača u Bosni i Hercegovini. 12 učesnika radionice su pažljivo ispratili ovu poludnevnu aktivnost, uključivši se u izvođenje svih zadataka i rasprave, uz neizostavnu igru i zabavu, koja nam učenje u izviđačkom kontekstu uvijek učini zanimljivim.

Učesnici su kroz evaluaciju izrazili zadovoljstvo učešćem na ovoj aktivnosti, gdje su primijetili da im je bilo veoma korisno za njihov budući rad u organizaciji, kao i saznanje o višestrukim mogućnostima koje im se pružaju kroz aktivan rad u izviđačkoj organizaciji. Izrazili su želju za učešćem u što više radionica sličnog tipa, a mi ćemo ih obradovati već krajem aprila na seminaru na Smetovima.