Večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u organizaciji Saveza izviđača grada Zenica održan 4. FESTIVAL IZVIĐAČKE PJESME. U takmičarskom dijelu učešće je uzelo 10 izvođača iz Sarajeva, Mostara, Zavidovića i Zenice.

Između takmičarskog i revijalnog dijela žiri u sastavu: Mediha Gasal Draganović – predsjednik, Adrijana Čabanović, Branislav Lovrić, Lejla Sarajlić Fejzić imali težak zadatak da donesu odluku ko je bio najbolji od najboljih.

Za pjesmu sa najboljom izvedbom izabrana je pjesma „Uspomena“ koju je izvela Đeneta Boja iz OI „Prvi dobrinjski“ Sarajevo, a za najbolju kompoziciju nagradu je dobila Merima Mustafić iz OI „Smet“ Zenica za pjesmu „Izviđači pjevaju“ a nagrade su uručili predsjednica žirija Mediha Gasal Draganović, predsjednik SIGZa Edin Šarić Šara i direktor festivala Zekerijah Zeko Avdić.

Pored takmičarskog za svi posjetioci imali su priliku vidjeti i revijalni dio u kojem je nastupio član žirija i član grupe Nemoguće vruće Branislav Lovrić koji je pjevao pjesmu „Od proljeća do proljeća“, članovi OI „Javor“ iz Osijeka te Merima Mustafić koja je izvela himnu projekta „Glasnici budućnosti“ uz koreografiju PMK „Stars“ koji su pored nastupa sa Merimom imali i još jednu plesnu tačku.

Zahvalnost dugujemo i sponzorima i partnerima bez kojih sve ovo ne bi bilo tako kako jeste a to su: Grad Zenica, Bosansko narodno pozprište, Multiplex Ekran, Grafostil, Grafit Tim, Alen Ruvić Studio i Lana Delić koja je radila na uređenju scenografije.

Važno je još napomenuti da je ovogodišnji festival bio i humanitarnog karaktera posvećen izviđaču, starješini, prijatelju i drugu Seadu Mustafiću – Seji.

Spisak svih izvođača i pjesama pogledajte u nastavku:

1. Šta izviđač voli – Amina Hodžić – OI „Visoko“ Visoko
2. Taborski šapat – Azra Mustafić – OI „Smet“ Zenica
3. Radosno djetinjstvo – Iva Bošnjak – OI „Radobolja“ Mostar
4. Gradeći sebe mi gradimo svijet – Irfan Durmić – OI „Zmajevac“ Zenica
5. Uspomena – Đeneta Boja – OI „Prvi Dobrinjski“ Sarajevo
6. Izviđač sam ja – Leona Lučić – OI „Lisac“ – Zenica
7. Ti – Tijana Šarić – OI „Zmajevac“ Zenica
8. Put srca – Nerma Vrabac – OI „Klek“ Zavidovići
9. Izviđači pjevaju – Merima Mustafić – OI „Smet“ Zenica
10. Plava marama – Irfan Durmić (OI „Zmajevac“ Zenica) i Đeneta Boja (OI „Prvi dobrinjski“ Sarajevo)