U subotu 27. februara okupili smo grupu od 20 mlađih izviđača i planinki te održali akciju pod nazviom “Wanna be BP” koja je zapravo nastavak instruktorskog projekta Hane Drino.
Naglasak je bio naravno na sjećanju na našeg osnivača kojem smo zahvalni jer danas živimo ovaj izviđački život. Ovo subotnje druženje smo započeli fotografisanjem sa osnivačem da bismo netom nakon toga započeli online takmičenje koje je trajalo koliko i sama akcija.

Unijeli smo dašak kreativnosti i svi skupa odigrali svima znanu igru flaše na naš način-izviđački i nazvali je “Vremenska flaša”. Unijeli smo bodove u tabelu te zaigrali kviz znanja izviđačkih pjesama koji je obuhvatao melodije i tekstove tri, do sad održana, festivala, pod nazivom “Ne zaboravi stihove”.
Na kraju dana sumirali smo utiske uz topli čaj i izviđačke priče i pjesme na relaksirajućoj čajanci.
Hvala svima koji su bili dio ove aktivnosti s ciljem upoznavanja života i djela osnivača izviđačkog pokreta, Roberta Badena Powella čiji rođendan smo proslavili, tako što ste svojim LAJKOM na sliku koja vam se najviše dopala dali glas jednoj od 4 ekipe.

Istog tog dana ali malo ranije, u 2 sati ispred Osnovne škole „Meša Selimović“, trideset pčelica i poletaraca OI „Smet“ se okupilo te su se zajedno sa svojim predvodnicma uputili prema prostorijama SIGZ-a. Imali su jedan cilj, a to je obilježavanje rođendana Roberta Badena Powella, osnivača skautskog pokreta. Nakon seminara za vodnike i predvodnike koji je bio dio instruktorskog projekta Hane Drino, predvodnici su odlučili iznenaditi svoje najmlađe te su organizovali takmičenje pod nazivom „be prepared with BP“. Kroz četiri discipline: Asocijacije, Kolaž fazon, Puzzle i Skeč/Strip, pčelice i poletarci su imali priliku da pokažu svoje sposobnosti, kreativnost i spremnost na timaski rad, ali i da nauče nešto novo o izviđaštvu te upoznaju nove prijatelje. Ovom trosatnom aktivnošću izviđači su pokazali svoju ljubav prema organizaciji te iskazali poštovanje osnivaču, čovjeku odgovornom za lavinu prijateljstva, ljubavi i bezuslovne podrške koju svakodnevno pružaju jedni drugima.