U Subotu, 31.12.2016. godine održan je novogodišnji bazar Zimske čarolije u sklopu aktivnosti DJEČIJA NOVA GODINA ispred i u holu Multiplexa Ekran. Bazar je bio humanitarnog karaktera i sva prikupljena sredstva su išla za lječenje našeg izviđača i druga Seada Mustafića-Seje. Posjetitelji su u periodu od 12 do 15 sati imali priliku probati ukusne kolačiće koje su spremili prijatelji i članovi Saveza izviđača Grada Zenica, kupiti plakate najvećih filmskih hitova, uraditi facepainting, te se slikati sa najpopularnijim djedicom na svijetu-Djed Mrazom.  Posjetioce su pored svega zabavljali kostimirani likovi Maše i Malca, sa kojima su se svi imali priliku uslikati.
Ponosni smo što smo zajedno sa izviđačkim timom od 24 izviđača potrošili predivna 144 volonterska sata te se zahvaljumeo cijeloj ekipi: Adna Mulić, Emina Imamović, Edna Pašalić, Dunja Pašajlić, Fahira Ahmetspahić, Leila Šabić, Erna Bećirović, Asja Mujdanović, Azra Mustafić, Merima Mustafić,Dino Švraka, Kemal Mahmutović, Amar Čaušević, Boris Čuković, Hanad Maslan, Karlo Kolar, Tijana Šarić,
Asja Šarić,Emina Kulović, Sanjin Samardžić,  Emir Serdarević, Mirela Serdarević, Dino Brljevac i Denis Samardžić.

Promrzli jesmo, umorili se jesmo  ali  smo presretni  jer smo tokom aktivnosti uspjeli sakupiti 1.275 konvertibilnih maraka, 15 eura i 05 feninga. 

Također se zahvaljujemo svim prijateljima koji su nam obezbijedili kolače i donjeli ih na novogodišnji bazar, a to su : PTUP SALČINOVIĆ, Urban Clubu 072,  klub brđana PLAMEN, te ostalim mnogobrojnim prijateljima i članovima SIGZ-a koji su na bilo koji način podržali akciju.

Cijelu galeriju možete pogledati na linku:
https://www.facebook.com/pg/MultiplexEkran/photos/?tab=album&album_id=10155018728879617

IZVIĐAČKI POZDRAV
Z-D-R-A-V-O

P.S. Ako smo nekome izgubili suđe od kolača molimo da nam oprosti.