Šestog dana našeg druženja nastavili smo u već uhodanom tempu.
Najprije gimnastika, doručak i smotra, a potom i predavanja. U jutarnjem bloku predavanja IKŠ je slušao o boravku u prirodi sa pedavačem Draganom Ivankovićem-Dangom, dok su mlađi održali svoje vodne sastanke u okviru kojih su se još više zbližili, ali i naučili jedni o drugima.

Nakon ručka polaznici Puta izazova i IKŠ-a podijeljeni su u dvije grupe. Prva grupa spremala se za izlet vježbajući šatorizaciju sa instruktorom Edom Beganovićem, dok su se članovi drugi grupe ponovo družili sa instruktorom Draganom, ovog puta okušavajući se u ulozi Robina Huda, vježbajući streličarstvo. S obzirom na velik broj učesnika, grupne aktivnosti nastavljene su i u popodnevnim satima, te su stoga svi imali priliku doprinijeti pomenutima.

Kulturno-zabavni program imao je i edukativni karakter. Instruktor Zekerijah Avdić školarcima je predstavio historijat svjetskog skautskog pokreta, misiju i viziju izviđaštva, principe, te osnovna načela izviđaštva. Predavanje je osvježeno izlaganjem mladog instruktora Karla Kolara koji je školarce upoznao sa funkcionisanjem internacionalnih akcija, te im prenio svoja iskustva sa istih. Istovremeno, polaznici Puta izazova KZP su proveli u navijačkom duhu, gledajući utakmicu. Posebnu ljepotu danu dao je rođendan naše načelnice Jasmine Eminić koja je ove godine napunila punoljetstvo po članstvu u izviđačkoj organizaciji.
Želimo joj svu sreću i još puno izviđačkih akcija.