Savez izviđača grada Zenica i OI Dr „Mladen Stojanović“ iz Prijedora nakon uspješno realizovanog niza aktivnosti planiranih projektom „Savršen svijet“  u okviru Svjetskog dana zaštite okoliša, su organizovali Volonterski road trip Prijedor-Zenica „Uredimo naš prostor“ na lokalitetu orostorija OI „Dr Mladen Stojanović“  sa ciljem uređenja eksterijera prostorija ,izradi pristupnih staza ka prostorijama, stepeništa i uređenja zelenih površina. Sve provedene aktivnosti, kao in ovaj Volonterski dan, podržane su finansijski od strane Ambasade SAD-a u BiH, i dijelom lokalnih zajednica Prijedora i Zenice.

U volonterskoj aktivnosti je učestvovalo oko 100 učesnika iz Zenice i Prijedora.

Po opisu aktivnosti izviđača iz Zenice, polazak je dogovoren ispred protorija SIGZ-a u 7:00 u subotu, 23.06. Po dolasku u grad Prijedor u 12:00 počela je ceremonija otvaranja Volonterskog dana i Svjetskog dana zaštite okoliša. Nakon ceremonije izviđači iz Zenice i Prijedora provode aktivnosti na uređenju prostora ispred prostorija i čišćenje naselja u kojem se nalaze. Po završetku aktivnosti planiran je ručak i radionice do polaska u PD Debelo brdo/ Kozarac gdje su izviđači iz oba grada bili smješteni.

24.06. drugog dana interetničkog volonterskog dana u sklopu Savršenog svijeta provodimo na Kozari. Nakon uobičajnih jutarnjih aktivnosti,team building radionica, izviđači i planinke su se uputili na izlet na Mrakovicu, i pristupoli uređenju izletišta. Sastanak programming teama smo iskoristili planiranjem Interetničkog ljetnog kampa Savršen svijet Boračko jezero 2018. Nakon ručka i zatvaranja ceremonije volonterskog dana, izviđači iz Zenice su se uputili kući u poslijepodnevnim satima.