DAN PUN AVANTURA

Prvi dan naše smjene završio je uzbudljivim KZP-om prepunim smijeha i pjesme. Koordinirale su ga naše vodnice Hana, Aja, Martina i Asja te načelnica Nerdžis. Izmoreni od plesa i pjesme, legli smo u naše šatore i brzo zaspali. No naši slatki snovi su prekinuti u cik zore. Zbunjeni i iznenađeni, ustali smo i razbudili se. Naučili smo da je upravo na današnji dan, 1. augusta, osnovano prvo izviđačko kampovanje. Mi smo Skautsku zoru obilježili pravljenjem papirnih brodića koje smo, zajedno sa svjećicama, pustili u naše voljeno jezero. Iako umorni, uživali smo u tom posebnom trenutku. Brzo smo se vratili u kamp i zaspali odmah da se što više naspavamo za sljedeći dan.

Naspavani ili ne, razbudili smo se poslije jutarnjeg razgibavanja, koje je vodio naš sportista. Nakon doručka, počistili smo naš kamp i nastavili sa radionicom o Danu izviđačke marame, pa igrali zanimljive team-building igrice. Učestvovali smo na SIFBIH-ovoj aktivnosti za Dan izviđačke marame tako da je bilo puno objavljenih slika sa hashtag-om #scoutscarfday2018 #sifbih2018 #Scouts. Jedva smo dočekali kupanje da se osvježimo jer nas je sunce sve ugrijalo. Poslije ručka smo se strogo odmarali, spavali i družili. A onda, opet na plažu! Ovaj put smo na plaži igrali razne igrice i dobro se zabavili. No, opet kiša… Neki su pobjegli u kamp, a neki malo stariji su se ostali družiti u kafiću kod jezera, uz karte i mnogo smijeha.

U kampu smo svi sa svojim vodovima, pronalazili svoje vodne kutke i uređivali ih. Bili smo veoma kreativni i vrijedni. Tamo smo se svi družili neko vrijeme, a družit ćemo se na našim mjestašcima do kraja našeg kampovanja. Smislili smo imena i pozdrave svojih vodova, koje smo poslije pokazali pred svima na večernjem zboru. Gladni smo požurili na večeru koju smo još brže pojeli. Sada nestrpljivo čekamo večerašnji KZP koji vrijedno sprema naš štab. O večerašnjoj avanturi pisati ćemo sutra… 


Laku noć i Z-D-R-A-V-O! 


PR služba IV smjene:
1. Dora Abramušić
2. Ahmed Spahić