Drugi dan izviđačke kadrovske škole započeo je jutarnjom meditacijom na obližnjoj plaži, gdje su školarci pričali o ljubavi i gdje neke tajne nisu ostale skrive. Kako je dan već bio protkan ljubalju školarci su dobili mnogo pozitivne energijei entuzijastično su krenuli sa radom. Tema prvog predavanja je osnivanje jata/voda te planiranje jatnog/vodnog sastanka, a instruktor je bila Lejla Sarajlić-Fejzić. Predah od predavanja napravili su na osunčanoj Maloj plaži.
Na drugom kupanju štab je prirpremio razne igrice koje su zabavile i njih ali i mnoge druge posjetioce plaže.
Drugi dio aktivnosti bila je kreativna decoupage(dekupaž) radionica sa našom ljupkom teta Mirom- Mirjana Halilović, koja je zbog ljubavi prema izviđačkoj djeci prenijela svoje znanje i tehnike. Bila je to prilika da svaki polaznik uz instrukcije naše teta Mire napravi malu uspomenu koju će ponijeti sa sobom i koja će ga svakako podsjećati na IKŠ 2016.
Nakon večere, iako je polako počeo padati mrak, nastavljen je rad na jarbolištu zbog želje i inspiracije vrlih školaraca.
Tema drugog predavanja bio je izviđački pozdrav i oznakae, te sticanje zvanja u izviđačkoj organizaciji. Instruktor je bio Zekerijah Avdić.


Kraj produktivnog dana popraćenog smijehom, zabavom i marljivošću, obilježen je tišinom u taboru i slatkim, možda i ljubavnim snovima naših školaraca.