Drugi dan našeg druženja, za razliku od jučerašnjeg, je bio ispunjen zanimljivim predavanjima i novim izazovima. Vrijeme je i danas poslužilo naše polaznike, pa su se uspjeli okupati na prvom, kao i na drugom kupanju. Svaku minutu slobodnog vremena, u pauzama od predavanja, učesnici su odlučili provesti u vodi, kako bi što lakše nakon istog, punom parom nastavili gaziti dalje, ka izviđačkom znanju.

Nakon jutarnjeg zbora i doručka učesnici su odradili i njihovu prvu zvaničnu smotru. Iako nisu bili pretjerano oduševljeni jutarnjim pospremanjem uspjeli su obaviti i ovaj zadatak koji se našao pred njima, a pred nekima i po prvi put. Jutarnji blok radionica prošao je poprilično brzo, uz kvalitetne predavače i zanimljive teme. Polaznici „Puta izazova“ imali su priliku sa predavačicom Ines Krizmanović učiti o značaju igre u razvoju djeteta, ali i o njenom značaju u zviđaštvu s Nešto stariji i malo iskusniji polaznici „IKŠ-a“ u jutarnjim satima učili su o pionirstvu sa predavačem Edom Husićem.

Drugi blok predavanja prolazio je malo sporije, u željnom iščekivanju večere. Izmoreni, što od sunca, a što od vode, ipak su aktivno učestvovali u aktivnosti. Polaznici „IKŠ-a“ su izrađivali manje i veće praktične patente, naravno pod budnim okom predavača. U nizu njihovih malih projekata našle su se kante, sušila za veš, polica za obuću, kao i splav koji su izrađivali najstariji polaznici. „Put izazova“ budno je slušao, ali i učio o topografiji sa Edinom Šarićem. Iako su naučili dosta, dobili su po neki zadatak za sljedeći susret, sa našim čika Šarom.

Naporni dan se polako bližio kraju, a dramatizacije priča/bajki, označile su i zvanično kraj svih aktivnosti, a samim tim i povečerje. Umorni od današnjeg dana, ali ipak radoznali šta ih to sutra čeka, naši izviđači i planinke utonuli su u slatke snove. Do novih i još zanimljivijih aktivnosti polaznici „Puta izazova“ i „IKŠ-a“ vam šalju izviđački pozdrav.