Osmi i deveti dan… pronašli smo prirodu. U rane sate subotnjeg jutra 21 školarac i 5 članova štaba krenuli su na dugo iščekivani bivak na Neretvu. Vođa puta bio je Dino Brljevac koji je atmosferu održavao na nivou. Stigavši na odredište, školarci su uz pomoć štaba i našeg Dede Vlade naučili kako pravilno podići šator. Naš mali tabor obasjalo je popodnevno sunce, ispunio se žamorom smijeha i protkao zvucima gitare. Nakon ručka u prirodi, uživali smo u ljepoti i čistoći Neretve u kojoj smo potražili osvježenje. Odmor smo pronašli u hladu drveća koji krasi obale Neretve. Predavanje o vatrama i pravljenju logorske vatre za KZP za nas je pripremio naš instruktor Dino. Znanje smo odmah i praktično primjenili i logorska vatra je obasjala naš mali tabor. Uživanje uz vatru pod zvijezdama i uz igre je trajalo do ponoći. Slatki snovi obilježili su kraj prvog dana bivaka.

Sunčevi zraci koji su se probijali kroz šatorska krila označili su početak novog dana. U rano jutro školarci su krenuli sa pospremanjem tabora i pripremama za povratak u izviđački kamp na Boračkom jezeru. Nakon sklopljenih šatora i čišćenja prostora, napustili smo svoj mali tabor sa sjetom i nadom da… dogodine ćemo opet novi tabor podići, kao što kazuje jedna od naših izviđačkih pjesama. Umor i žarko sunce nisu bili prepreka da školarci hrabro nastave koračati ka svom kampu. Uživanje smo nastavili na Maloj plaži sa izviđačima iz Katalonije.
KZP je oblježilo polaganje vještarstva „Kurir“. Polaznici koji su položili šutnju i gladovanje, sad su imali zadatak da sakriju zadatu poruku u svoju uniformu, što je bio treći dio polaganja vještarstva. Četvrti se odvijao u kasnim večernjim satima kada su školarci prenosili poruku 2 kilometra, uz ometanje kadrova IKŠ-a i instruktorskog seminara. Ali hrabrim školarcima mjesečina je pomagala obasjavjući put kako bi izvršili svoj zadatak.
Ko je položio saznat ćemo na svečanom zboru a do tada lijep pozdrav od IKŠ-a.

Pronađi put
Pravi put
Do veće sreće
U IKŠ!!!