Dvije ekipe mlađih izviđača danas ( subota, 14. maj) su provele svoj volonterski dan predstavivši Savez izviđača grada Zenice na već tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji Izviđački susreti Tešanj koju svake godine organizuje OI “Crni vrh”. Osam naših članova je u konkurenciji 25 ekipa uspjelo da se plasira na 12. mjesto ( ekipa “Cipelići” iz OI “Smet”), te 19. mjesto ( ekipa “Planinke” iz OI “Lisac”).

Takmičenje svakako pada u drugi plan obzirom da je biti dio druženja više od 200 mladih volontera iz Sarajeva, Prijedora, Banja Luke, Jablanice, Vareša, Broda, Tešnja, Mostara, Doboj Istoka, Banovića, Nemile, Novog Pazara i … ( izvinjavamo se onima koje smo umorni od puta izostavili) svakako nešto što se pamti cijeli život kao što se pamti dobro domaćinstvo i dobar domaćin kakav su tešanjski izviđači.

Za starješine gostujućih ekipa i vođe puta upriličen je prijem kod načelnika Općine Tešanj g-dina Suada Huskića koji je još jedan svjetao primjer, uz načelnika Zenice, kako su lokalna zajednica i izviđači su pozitivan primjer koji stvara bolji svijet kroz javno partnerstvo sa organizacijama civilnog društva. Ovom prilikom se prisutnima obratio potpredsjednik SIFBiH-a i SIuBiH-a g-din Adnan Hodžić, dok se potpredsjednik Saveza izviđača grada Zenica Denis Samardžić Bimbo u ime svih izviđača Zenice zahvalio načelniku Tešnja na doprinosu u razvoju izviđačke organizacije i uručio mu prigodan poklon Monografiju SIGZ-a 1952 – 2007.

Sretni, veseli i malo pokisli kući smo se vratili oko 19 sati i 30 minuta.