Danas je grad Zenica dobio mirovni park “Jedan svijet”

Kako smo zbog okolnosti pandemije neke od planiranih aktivnosti odgodili, u saradnji sa Ambasadom SAD-a i Gradskom upravom Zenica, odlučili smo se da u susret dvadeset i petoj godišnjici zvaničnog potpisivanja mirovnog sporazuma u Dejtonu posadimo 25 stabala i našim sugrađanima obogatimo dio popularne zeničke šetnice kraj Babine rijeke sadnicama lipe, srebrne smrče, katalke , jasena i platana.

Veliko nam je zadovoljstvo ispred Saveza izviđača Grada Zenica podijeliti sa vama informaciju da je 152 člana Saveza izviđača Grada Zenica, podijeljenih u više manjih grupa i u različitim terminima zbog poštivanja mjera COVID 19, tokom današnjeg dana ( subota 12.12.2020.) zasadilo dvadeset i pet sadnica u zeničkom naselju Babina Rijeka ( uz šetnicu) i formiralo Mirovni park “Jedan svijet”.

Našim aktivnostima su se priključili i najmlađi članovi Ragbi kluba Čelik kojima se ovim putem zahvaljujemo.

U isto vrijeme, svoj doprinos ideji i nastavku saradnje su pružili članovi odreda izviđača “Dr. Mladen Stojanović” iz Prijedora koji su danas uradili pošumljavanje na atraktivnim izletničkim lokacijama grada Prijedora, na kojima nas također očekuje mnoštvo zajedničkih aktivnosti.

To nije sve…. Na kraju ovako prelijepog dana očekuje nas KZP Quarantine Show “Jedan svijet” tokom kojeg će vam se osim izviđača iz Zenice , predstaviti i naši drugari iz Prjedora, Sarajeva, Visokog i Osijeka; a koji možete pratiti na zvaničnim stranicama Saveza izviđača grada Zenica na platformama fb, instagram i youtube .

https://www.facebook.com/IzvidjaciZenica/
https://www.youtube.com/channel/UCHToli4ELqvhZppC_L5E8sA

Do narednih aktivnosti izviđački pozdrav i uživajte u fotogaleriji,

Z-D-R-A-V-O!