Leteće zvjezdice, učenici IIIb razreda Katoličkog školskog centra Sveti Pavao Zenica, zajedno sa svojim učiteljom Ivanom Miočem, proveli su noć u školi.
Članovi ČI “Hrast”, OI “Zmajevac” SIGZE su kroz logističku podršku i provedene aktivnosti imali priliku upotpuniti i sadržajno obogatiti ovu interesantnu avanturu.
Aktivnosti su počele u večernjim satima, negdje oko 20:30.
Naših sedam članova su Letećim zvjezdicama postavili “tabor” u fiskulturnoj dvorani KŠC-a. Nakon podizanja tabora naučili su i odigrali neke od izviđačkih igara – Atomi i Marama su bile najinteresantnije.
Zvjezdice su pokazale veliku zainteresovanost i kroz aktivno učešće u razgovoru naučili su kako se koristi šator u raznim vremenskim uslovima. Kada smo utvrdili koliko i kako se smijemo “vrtiti” u šatoru odigrali smo još nekoliko igara i sve Zvjezdice su naučile da vežu ambulantni čvor.
Prije rastanka dogovorili smo se o daljem radu – postoji velika obostrana želja da kompletan razred, zajedno s učiteljem, postanu članovima naše organizacije!
Uz izviđački pozdrav smo se razišli do slijedećeg druženja.
A Zvjezdice su pogledale film i otišle u “grad od platna” koji su s izviđačima izgradili, da dosanjaju snove ove magične noći.

Sledeći korak je bivak na Boračkom!