Dana 04.02.2021. održana je izborno-izvještajna skupština Saveza izviđača Grada Zenica. Uz 29 prisutnih delegata i članova radnog predsjedništva, u skladu sa preporučenim mjerama COVID 19, skupštinom je predsjedavao novoizabrani/stari predsjednik iste Miroslav Popović – čika Miro.

Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno. Posebno ćemo se osvrnuti na izvještaj o radu, iza nas je jedan od najspecifičnijih u našoj tradiciji dugoj 69 godina. Globalna pandemija Covid-19 je u jednom trenutku zaustavila sve naše aktivnosti i bilo je neophodno vrlo brzo se prilagoditi. S današnje tačke u vremenu od 11 mjeseci možemo reči da smo uspjeli , kako ostvari veliki dio aktivnosti tako i sačuvati članstvo.Ponosni smo što smo se kroz sve svoje aktivnosti ponašali krajne odgovorno u skladu sa određenim Epidemiolškim mjerama i što smo uspjeli sačuvati zdavlje djece. Svakako najteži period bio je mart-maj 2020 godine u kojem su vladale stoge mjere zabrane kretanja mađih od 18 godina i starijih od 65 godina.

Godina iza nas bilježi više od 500 vannastavnih aktivnosti ( sastanaka članova) i više od 20 aktivnosti na nivou Saveza izviđača Grada Zenica kojeg sačinjavaju tri odreda : “Lisac”, “Smet” i “Zmajevac”.

U narednom četveroperiodu JANUAR 2021 – JANUAR 2025 sa podmlađenim sastavom upravnog tijela SIGZ-a ulazimo u nove izazove ( 40% sastava uprave čine mlađi od 30 godina).

Skupština je jednoglasno nakon provedene procedure u odredima i na nivou Saveza potvrdila imenovanja novih članova UO /predsjedništva/ u mandatnom period januar 2021-januar 2025 godine

1. Zekerijah Avdić
2. Denis Samardžić
3. Lejla Fejzić-Sarajlić
4. Ajla Mujezinović
5. Haris Delić
6. Amir Ibrahimagić
7. Jasmina Eminić
8. Ajla Đidić
9. Orhan Grbešić
10. Adna Mulić
11. Edin Šarić – Šara

Na osnovu provedene procedure u odredima Skupština je jednoglasno na novi mandat od četiri godine ponovo izabrala na mjesto Predsjednika SIGZ-a: Edina Šarića – Šaru.

Skupština je jednoglasno na mandat od četiri godine na mjesto Načelnika SIGZ-a imenovala : Amira Ibrahimagića.

Nakon izbora ostalih organa i tijela, emotivnim obraćanjem predsjednika skupštine, usvajanjem prijedloga za izgradnju spomen ploče u kampu na Boračkom jezeru našem preminulom članu Hadžimahmutović Halilu – Hadži, pristupilo se svečanom dijelu – dodjeli priznanja i odlikovanja SIFBiH-a za 2019 godinu.

Vidimo se na narednim aktivnostima,
SAVEZ IZVIĐAČA GRADA ZENICA