Obavještavamo članove da je na mail Saveza izviđača grada Zenica stigao poziv za učešće na treningu GSAT INSIDE PERSPECTIVE sa temom “SAMOPROCJENA”

Kako se prijaviti za GSAT Trening Samoprocjene?

Svi zainteresovani učesnici trebaju se prijaviti putem online obrasca za registraciju na sljedećem linku (https://goo.gl/forms/G8pQeJmaq80BFDOi1) najkasnije do 1. septembra 2017. Nakon registracije, popis učesnika bit će poslan međunarodnim povjerenicima na odobrenje. Naknada za učestvovanje iznosi 70 € i uključuje smještaj u Izviđačkom centru, obroke i čaj / kafu za vrijeme pauze, besplatan pristup objektima u kojima se održava trening, kao i materijale za predavanja za cijeli događaj. Smještaj učesnika osigurat će se na sljedeći način: zajedničke sobe, puni pansion, dvije kafe po pauzi (po jednom danu), korištenje sala za konferencije i besplatan pristup internetu. Posebni zahtjevi kao što su jednokrevetne sobe ili hotelski smještaj ocijenit će se po dostupnosti i uz dodatno plaćanje. Svi učesnici će boraviti na mjestu održavanja, Scout Centar Ohrid, gdje će se održati sva predavanja.

Organizovanje prevoza

Nakon što odaberemo I odobrimo učesnike, dobit će pismo za učešće. Svi sudionici trebali bi organizovati svoje putne aranžmane i, ako je potrebno, dobiti vizu. Ako vam je potrebno službeno pozivno pismo za dobivanje vize ispunite sve informacije u obrascu za prijavu. Molim vas, budite svjesni da je potrebno puno vremena za dobivanje viza, stoga molimo da se prijavite dovoljno rano. Očekuje se da će učesnici koji žele prisustvovati cijelom događaju stići u petak 29. septembra za početak program u 20:30 (nakon obezbjeđene večere), a odlazak je u bilo koje vrijeme u nedjelju, 1. oktobra 2017 poslijepodne (poslije ručka). Budite svjesni da je aerodrom Skoplje dva sata vožnje automobilom od mjesta održavanja treninga. Najkasnije vrijeme leta treba biti 16.00.

Informacije o putovanju u Ohrid, putem Međunarodnog aerodrome  Skoplje, bit će dostupne na Facebook stranici događaja. Zahtjevi za financijskom podrškom za učestvovanje bit će razmotreni na povjerljivoj prijavi Regionalnom direktoru ili odboru za kontakt.

Jezik

Događaj će se održavati na engleskom jeziku. Od svih učesnika se traži da učinkovito komuniciraju ovim jezikom.

Dodatne informacije

Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici događaja (Https://www.facebook.com/events/428235374215889/).

Ako trebate dodatne informacije, molim vas ne ustručavajte se kontaktirati Jordana Bajraktarova kroz Europski centar za podršku, Ženeva putem e-maila jbajraktarov@scout.org.

Osiguranje

Evropska izviđačka regija ne pokriva učesnike osiguranjem niti za vrijemedogađaja niti za vrijeme putovanje do ili od mjesta održavanja. Imajte na umu da je isključiva odgovornost Saveza provjeriti i osigurati da učesnici budu pokriveni osiguranjem (bolest, nesreća, repatrijacija).

Više o seminaru možete pročitati na linku.

PRIJAVE MOŽETE IZVRŠITI KOD STARJEŠINA ILI NAČELNIKA ODREDA DO 10.09.2017.