U Muzeju grada Zenice održana je i promocija izviđačkog CD-a, pjesama sa trećeg festivala izviđačke pjesme. Prisutne na promociji pozdravili su Zekerijah Avdić i Sead Mustafić, koji su se zahvalili gostima na dolasku i svim onim koji su svojim radom i trudom učinili da ovaj CD ugleda svjetlo dana.

U programu promocije svoje pjesme su izveli Irfan Durmić i Merima Mustafić, Dino Brljevac i Merima Mustafić, Matea Bohinjc, te je Merima Mustafić izvela himnu projekta i CD-a „Glasnici budućnosti“

Prisutnima se obratio i Alen Ruvić koji je radio cjelokupni aranžman ovog albuma. Zahvalio se prije svega Savezu izviđača koji mu već treći put zaredom ukazuje povjerenje te se nada da će se ovaj trend i nastaviti. Nakon Alena obratio se i predsjednik zeničkih izviđača Edin Šarić koji se zahvalio a prisustvu svim gostima i iskazao zadovoljstvo zbog projekta koji treću godinu ima pozitivne rekacije.

Album možete preslušati na LINKU

Nakon promocije CD-a promovisana je i brošura/slikovnica za poletarce i pčelice autora Lejle Fejzić – Sarajlić i Zekerijaha Avdića.