“SAVRŠEN SVIJET” počinje…
Današnjim potpisivanjem ugovora između Saveza izviđača grada Zenica i Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država ( Department of State) počinje realizacija projekta “SAVRŠEN SVIJET”.

Izviđači Saveza izviđača Grada Zenica će ovim projektom u partnerstvu sa izviđačima Prijedora (OI “Dr. Mladen Stojanović”) uz pomoć granta Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država ( Department of State) u iznosu od 41.242 $ realizirati dvogodišnje aktivnosti koje će okupiti više od 800 adolescenata i mladih iz više BiH gradova.

“Savršen svijet” će obuhvatiti 3 interetnička mirovna volonterska kampa i 3 velike interetničke aktivnosti tokom kojih će 800 adolescenata i mladih iz Zenice, Prijedora i drugih gradova posjetiti jedni druge i raditi jedni sa drugima kroz više od 27.000 volonterskih sati.

Ovakav vid vannastavnih aktivnosti je prepoznat od Ministarstva vanjskih poslova SAD-a , koje je odlučilo da ponovo ukaže povjerenje našim organizacijama u nastojanju da pomognu mladim ljudima da razviju samopouzdanje, dostignu svoj puni potencijal i postanu aktivni članovi svoje zajednice.

“Savršen svijet” je povezivanje modela vannastavne vršnjačke edukacije sa volonterskim aktivnostima kroz mirovno obrazovanje mladih iz različitih vjerskih i kulturnih zajednica.

Prva aktivnost nas očekuje već od 02 – 10. augusta u izviđačkom centru na Boračkom jezeru kada se održava prvi Interetnički volonterski mirovni kamp projekta “Savršen svijet”

Dobro nam došli!