Pomalo umorni od raftinga, ipak smo uspjeli naći snage za svečano zatvaranje ovogodišnjeg Interetničkog izviđačkog kampa. Nakon što smo ustali i obavili svakodnevnu jutarnju rutinu zaputili smo se na takmičenje iz streličarstva na kojem su učestvovala po dva člana iz svake patrole. Na samom kraju odabrani su i oni najbolji, tačnije 12 njih, 6 planinki i 6 izviđača uz pomoć i više nego stručnih i profesionalnih prijatelja sudija.

Nastavak aktivnosti je uslijedio ubrzo i to svečanim zatvaranjem na kojem su nam se pridružili i uveličali svojim prisustvom brojni gosti. Bio je to jako emotivan trenutak za sve nas, čak je puštena i koja suza.

U gusti raspored uspjeli smo organizovati još jednu u nizu kreativnih i edukativnih radionica sa našim moderatorima. Tu čast je ovaj put imao Almedin Kavaz, tema radionice bila je „Saving planet with new technology“, gdje su učesnici 8. I 9.patrole mogli i da naprave neke od praktičnih i jednostavnijih primjeraka u ovoj struci.

Nakon zatvaranja potražili smo osvježenje na plaži sve do sportskih aktivnosti.  Igrajući odbojku, našu poznatu izviđačku igru „Marama“ i prelazeći Adrenalinski park popunili smo vrijeme do večernjeg zbora na zabavan način.

Na samom kraju dana uslijedilo je jedno veliko iznenađenje za sve naše učesnike. Za KZP im je priređen koncert našeg benda sačinjenog od izviđača i prijatelja izviđača.

Sutra će biti još teži dan za sve nas. Dan rastanka, a do tada nam preostaje samo da uživamo u pjesmama i dobrom raspoloženju.