Osvanuo je prvi radni dan u našem kampu. Probudio nas je Karlo pomoću zvona, koje služi da stado ostane na broju, a sve to uz širok osmijeh i glasno “dobro juuutro”. Na sastanku sa teta Ecom i Danijelom smo saznali da je simbolički okvir instruktaže “Vrhovi Balkana” i zatim dobili predivnu pjesmu o Durmitoru. Danijela nam je pročitala uzbudljive legende o nastanku jezera na Durmitoru i o čudnim vilama.

Zajedno smo otišli na doručak, a nakon njega smo se podijelili na osnovnjake i naprednjake. Tema predavanja osnovnjaka se odnosila na stvaranje tima i timski rad, a naprednjaci su spremali prezentaciju svojih projekata. Nakon toga smo išli na zip-line svi zajedno, a na adrenalin park su prešli osnovnjaci, dok su se naprednjaci razvijali strategiju.

Zatim smo imali ručak i prvi challenge koji smo morali uraditi kao tim. Osnovnjacima je čika Danga pričao o mjerama opreza na hajku i odmah poslije toga su imali igricu na andrenalin parku koju je pokvarila kiša, a oni su se vratili u radni prostor i nastavili predavanje o topografiji. Danijela i teta Eca su im zadale nova zaduženja. Za to vrijeme, naprednjaci su i dalje radili na strateškom planiranju.

U večernjim satima zabavili smo se timskom igrom pod nazivom Zmija, gdje su vodovi dobijali zanimljive zadatke. Dan smo zasladili rođendanskom tortom kojom nas je počastila naša polaznica Leona Lučić u čast svog 18. rođendana.