Ni kiša, ni oluja, ni gromovi strašni,kaže naš poklič, ne mogu nas zaustaviti. A mi kažemo da smo spremni za još jedan plodonosan dan. A mi kažemo da smo spremni za izazov koji nas čeka, da smo spremni za stvaranje najljepših uspomena, prijateljstava; za stvaranje jednog divnog svijeta…

Osnovnjaci i naprednjaci krenuli su , od ranog jutra, u realizaciju svojih misija. Dva bloka predavanja za one koji su prvi puta tu vodili su Tomaž Strajnar – Blondi, Darko Mitrašinović – Šuco, Denis Dedajić i Denis Samardžić – Bimbo. Naučeno je mnogo važnoga, ne samo za izvidjački nego i za svakodnevni život. Pisanje projekta i izvidjački metod znanja su koja će budućim instruktorima pomoći u daljnjem radu. Za zasluženu pauzu Danga ih je upoznao sa osnovama streljaštva. Naprednjaci su također usvajali nova znanja. Započeli su dan predavanjem o strateškom planu. Drugo predavanje odnosilo se na odrasle izviđače i njihovoj ulozi u organizaciji.

Naprednjaci su tadođe uzeli učešće u Svečanoj večeri kao tim uslužitelja zajedno sa instruktorima. Veče su proveli uz uvijek ugodnu logorsku vatru, družeći se uz gitaru i koktel od soka i lubenice.