Organizacijom dvodnevnog treninga za mlade uzrasta 17 do 25 godina proteklog vikenda na Smetovima uspješno nastavljene aktivnosti projekta “Stazom zdravlja”.

21. i 22. novembra u Domu radio amatera i izviđača na Smetovima od strane članova OI “Zmajevac” koji radi i djeluje u sastavu Saveza izviđača grada Zenica uspješno je realizovan trening za vođe vannastavnih aktivnosti kroz mirovne radionice. Petnaest mladih, podijeljenih u dvije patrole zbog poštivanja važećih preporuka i mjera COVID 19, uspješno su obuhvatili različite ekološke radionice i predavanja o načinu pripreme, planiranja, realizacije i vrednovanja vannastavnih ekoloških aktivnosti u osnovnim školama, ali i osmislili plan predstojećih aktivnosti za učenike srednjih škola koji su članovi izviđačke organizacije.

Projektom “Stazom zdravlja” do sada je realizovano buđenje ekološke svijesti kroz vršnjačku edukaciju kod više od 330 adolescenata i mladih uzrasta od 11 do 25 godina metodom rada u malim grupama mješovitog sastava. Kroz 3880 realizovanih volonterskih sati svi učesnici ove i proteklih aktivnosti su upoznati sa značajem zaštite životne okoline, volonterizma, međusobne saradnje i tolerancije.

Još jednom se zahvaljujemo Gradu Zenica i Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti koji su podržale naše projektne aktivnosti.

Do naredne aktivnosti izviđački pozdrav,
Z-D-R-A-V-O!