SAVRŠEN SVIJET Zimska čarolija na Kozari 
Danas je započeo Interetnički izviđački zimski kamp na kojem učestvuje 80 učesnika iz Odreda izviđača „dr Mladen Stojanović“ Prijedor i Saveza izviđača grada Zenica. 
Interetnički izviđački zimski kamp na Kozari, jedna je od 10 aktivnosti u okviru projekta „SAVRŠEN SVIJET“, koji je finansijski podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država . Na dosadašnjim aktivnostima je u okviru prethodnik pet projekata učestvovalo oko 2300 učesnika.
Svečanost otvorenja zimovanja na Mrakovici je uveličao gospodin Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika grada Prijedora, koji je i zvanično proglasio otvorenim Interetnički izviđački zimski kamp otvorenim. Obračajući se učesnicima istakao je da ga izuzetno raduje što ima čast da otvori kamp i obećao da će i ubuduće Grad Prijedor podržavati izviđačke aktivnosti. 
Svečanom otvorenju je prisustvovao i gospodin Sead Jakupović predsjednik Skupštine opštine grada Prijedora. Ispred odreda domaćina prisutne je pozdravio Ernest Badnjević, a u ime Saveza izviđača grada Zenica Edin Šarić. 

U nastavku izviđačkog dana poslijepodnevne sate iskoristili smo za kratkotrajnu šetnju, kako bi se učesnici odmorili, uživali u prirodi, ali i zabavili na snijegu.

Nakon šetnje po snijegu učesnici su prisustvovali radionici povodom „Dan Martina Lutera Kinga“ gdje su upoznati sa njegovim životom i djelom, kao istaknutim borcem za ljudska prava nenasilnim metodama. 

Današnji dan upotpunjen je sa „Večeri upoznavanja“ u obliku igrica. Igrice su bile podijeljene u uvodne, glavne i završne. Odigrane su igrice poput: „Abeceda imena“ , „Ljudski čvor“ , „Trka žabica“ , „Tunel“, kao i druge zanimljive igrice. Kao što samo ime kaže, cilj je bio da se svi što bolje upoznaju, u čemu se, sudeći po svemu uspjelo, u potpunosti.

Izviđački pozdrav!